Werkgeverscafé 4 juli over aanpassing arbeidsvoorwaarden

 

Per 1 augustus 2022 treedt een nieuwe arbeidswet in werking. De wet implementatie EU-richtlijn transparantie en voorspelbare arbeidsvoorwaarden. Werknemers krijgen met deze wetswijziging (nog) meer bescherming in arbeidsvoorwaarden. 

Het wetsvoorstel brengt een aantal vergaande wijzigingen teweeg in het Burgerlijk Wetboek. Wat zijn de gevolgen en aan welke verplichtingen moet je als werkgever voldoen? 

Niet alle wijzigingen zijn even ingrijpend. De belangrijkste wijzigingen zijn: 

- Er geldt geen terugbetalingsplicht bij verplichte scholing; 
- Er moeten goede redenen zijn voor een verbod op nevenactiviteiten; 
- Er moet (bij oproepkrachten) een meer voorspelbaar werkpatroon worden gecreëerd. 

De wet in de praktijk voor werkgevers 

De wet betekent veel nieuwe regelgeving voor werkgevers. Onze HR-adviseur Wilke van Nuland raadt werkgevers aan om bestaande arbeidsovereenkomsten en/of personeelsreglementen hierop aan te passen. Maar hoe pas je ze aan? Wat houdt de nieuwe wet voor jouw onderneming in? Hoe kun je de nieuwe regelgeving zo toepassen dat jij nog steeds de touwtjes in handen hebt en niet je werknemers? Hoe hou je je medewerkers tevreden en zorg je dat ze niet gaan lopen? 

Om de nieuwe regelgeving uit te leggen, organiseren we op maandag 4 juli a.s. een werkgeverscafé bij ’t Lagerhuis in Mill. Spreker Jo Weerts zal met een dosis humor en praktijkvoorbeelden uitleggen hoe je de nieuwe regels en verplichtingen toepast. Samen met de input uit de zaal worden de voorbeelden duidelijk en tastbaar. Zijn motto is “taai is niet saai”. 

Programma van de avond: 

- 19.30 Ontvangst met koffie en thee 
- 20.00 Start lezing door Jo Weerts (interactief) 
- 21.00 Pauze 
- 21.15 Vervolg lezing 
- 21.45 Afsluiting  

Na afloop is er gelegenheid voor een drankje en netwerken. 

Iedereen is welkom 

De toegang is gratis. Neem gerust een introducé mee. Iedereen is welkom. Ook als je geen klant bent van ons kantoor. Aanmelden kan via onze website www.meulepas.nl/werkgeverscafe.
We zien je graag op maandag 4 juli 2022 bij ‘t Lagerhuis in Mill, Beerseweg 9, Mill. 

AANMELDEN

Samen halen we het beste uit je onderneming

#hetbestevoorjeonderneming