Subsidie op loonkosten

 

Voor sommige werknemers kun je tegemoetkomingen of subsidies krijgen, waardoor de loonkosten lager worden. Dit is bijvoorbeeld voor mensen met een arbeidsbeperking. Wanneer je als werkgever iemand in dienst neemt met een arbeidsbeperking, kom je in aanmerking voor subsidie, namelijk de loonkostensubsidie (LKS).Deze subsidie vergoedt het verschil tussen loonwaarde en minimumloon.  

Een interessante subsidie. Onze HR-medewerker Wilke van Nuland legt uit hoe jouw onderneming in aanmerking komt voor de LKS. 

Voorwaarden subsidie 

Als je als werkgever in aanmerking wilt komen voor de subsidie, dan moet je werknemer vallen onder de doelgroep van de Banenafspraak. De doelgroep van de Banenafspraak is als volgt: 

  • Werknemers die onder de Participatiewet vallen en die niet zelfstandig het wettelijk minimumloon kunnen verdienen; 

  • (Voormalig) leerlingen uit het voorgezet special onderwijs (vso) en praktijkonderwijs (pro) die zich schriftelijk hebben aangemeld bij UWV; 

  • Werknemers met een Wsw-indicatie (sociale werkvoorziening); 

  • Wajongers met arbeidsvermogen. Arbeidsvermogen is dat iemand bijvoorbeeld 4 uur per dag kan werken; 

  • Werknemers die op een Wiw-baan of ID-baan werken. Dit zijn banen die via oude regelingen tot stand zijn gekomen. De Wiw- en ID-baan waren bedoeld voor bijstandsgerechtigden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt; 

  • Werknemers die een medische beperking kregen vóór hun 18e verjaardag of tijdens hun studie en dankzij de banenafspraak het Wettelijke Minimumloon kunnen verdienen. 

Hulp bij het aanvragen van loonkostensubsidie 

Heb jij een werknemer die voldoet aan de voorwaarden? Vraag dan loonkostensubsidie aan! Dit doe je bij de gemeente waar de werknemer staat ingeschreven. Onze HR-medewerker Wilke van Nuland helpt je graag bij de aanvraag. Weet je niet zeker of je in aanmerking komt voor de LKS? Of wil je meer informatie over andere tegemoetkomingen? Neem contactop met onze Wilke van Nuland. 

CONTACT

Samen halen we het beste uit je onderneming

#hetbestevoorjeonderneming