Laatste mogelijkheid STAP budget

 

Op 18 september 2023 is het weer mogelijk om STAP-budget aan te vragen. Zowel werkenden als niet-werkenden kunnen STAP-budget voor scholing en ontwikkeling aanvragen. Ook ondernemers kunnen gebruikmaken van deze regeling. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie en is vorig jaar geïntroduceerd.

Waarom STAP? 

De arbeidsmarkt verandert in een rap tempo. Door digitalisering en globalisering komen er nieuwe banen bij en andere verdwijnen juist. Om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt, is het belangrijk dat mensen zich hun leven lang blijven ontwikkelen. Een leven lang ontwikkelen kan mensen helpen om van baan te wisselen en zo op een fitte, gezonde manier de AOW-leeftijd te bereiken. 

Vanwege bezuinigingen heeft het kabinet besloten om per 2024 te stoppen met de STAP-budget regeling. Dus benut je STAP in 2023!

Laatste mogelijk om STAP-budget aan te vragen. 

Op woensdag 15 november om 10:00 uur start de laatste aanvraagperiode van het STAP-budget. Dit voor alleen OCW-erkende scholingen.

Vanaf 1 januari 2024 is er geen budget meer beschikbaar is voor STAP-budget. Het kabinet heeft hiertoe besloten met de voorjaarsnota van 2023. Dit betekent ook dat er minder STAP-budget beschikbaar is.

Hoe werkt het STAP-budget? 

Nog niet iedereen laat zich regelmatig bijscholen. Het idee van de regering was dat meer mensen de weg vinden naar financiering voor leven lang ontwikkelen. Daarom vervangt de regering de fiscale scholingsaftrek met het STAP-budget (Stimulans Arbeidsmarkt Positie). Daarmee kunnen zo’n 200.000 tot 300.000 mensen per jaar aanspraak maken op een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1000 per persoon. Op de website stap-budget.nl staat alle informatie over de aanvraag en de voorwaarden ervan. 

Zakelijke studiekosten 

Komt je studie boven de € 1000,- uit en heb je STAP-budget toegewezen gekregen? De opleider berekent het restant van de opleiding aan jou. Als het studiekosten zijn om je vakkennis up-to-date te houden of je onderneming uit te breiden, dan zijn dit zakelijke kosten in de boekhouding.  

Meer weten?

Wil je meer weten over het STAP-budget, zakelijke studiekosten of de fiscale scholingsaftrekNeem contactop via info@meulepas.nl of 0485-470866.   

CONTACT

Samen halen we het beste uit je onderneming

#hetbestevoorjeonderneming

Bronvermelding: stap-budget.nl