Geslaagd werkgeverscafé

 

Ruim vijftig relaties uit Mill en omgeving hebben op dinsdag 17 mei jl. het werkgeverscafé van Meulepas & Partners administratie -& belastingconsulenten bijgewoond. Het afschaffen van de VAR (= verklaring arbeids relatie) en de gevolgen hiervan voor zowel de opdrachtgever als opdrachtnemer zijn uitvoerig behandeld. Peter Meulepas en Wilke van Nuland hebben de aanwezige gasten geïnformeerd over de nieuwe wet Beoordeling Deregulering Arbeidsrelaties. De acties die door zowel de ZZP ‘er (zelfstandige ondernemer zonder personeel) als de opdrachtgever ondernomen dienen te worden, zijn behandeld.

Vervolgens heeft Marc van de Ven, compagnon bij Van de Kam Advocaten in Boxmeer de aanwezigen meegenomen in de praktische effecten en gevolgen van de Wet Werk en Zekerheid.
Het doel van de wet om meer zekerheid te verkrijgen over het behoud van werk voor de medewerker en een duidelijker en makkelijker ontslagrecht voor werkgevers stond centraal.
De ketenregeling, de transitievergoeding, het nul-urencontract, het goed werkgeverschap;
zomaar een aantal thema’s die deze avond gepasseerd zijn.

De actualiteit van deze twee thema’s was duidelijk. Tijdens de lezingen was er veel interactie tussen de aanwezige relaties en de sprekers. De sfeer was zakelijk, doch informeel. Uiteraard was er ook na afloop nog gelegenheid voor de relaties om met elkaar te netwerken. Kortom een geslaagde avond met dank aan onze relaties, sprekers en het Lagerhuis in Mill voor de gastvrijheid.

Ook geinteresseerd of behoefte aan uitgebreidere informatie? neem gerust contact met ons op (www.meulepas.nl).

 

Presentatie afschaffing VAR

Presentatie Werk en zekerheid