Tip van de maand - oktober

 

Wat is energie-investeringsaftrek (EIA)?

De EIA is een fiscale regeling en biedt direct financieel voordeel aan ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Naast de afschrijving mag je van deze investeringen een extra bedrag aftrekken van de winst.

Het doel van de energie-investeringsaftrek (EIA) is het stimuleren van investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen of in duurzame energie. De regeling is bedoeld voor ondernemers die in Nederland inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen.

Verlaging energie-investeringsaftrek

Vanaf 2019 wordt de energie-investeringsaftrek (EIA) verlaagd van 54,5% naar 45%. Heb je plannen om energiebesparende maatregelen te treffen? Dit kan een goede reden zijn om je energie-investeringen nog in 2018 te doen, zodat je nog profiteert van de hogere aftrek. Het kan je veel geld schelen als je dit jaar nog actie onderneemt.

Wil je weten of jouw investeringsvoornemen in aanmerking komt voor de EIA en wat de gevolgen van de verlaging voor jou zijn? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag. 

Fotocredits: Creativeart (Freepik)