Graasdierpremie en kortstondig verplaatsen dieren

 

De graasdierpremie is bedoeld voor schapen en vrouwelijk vleesvee die grazen op niet-subsidiabele grond (bijv. heide, duinen, kwelders en stadsparken). Vanaf dit jaar geldt de voorwaarde dat de dieren tussen 15 mei en 15 oktober ononderbroken extensief moeten grazen op niet-subsidiabele grond van het bedrijf.

De dieren worden ook als ononderbroken aanwezig op niet subsidiabele grond aangemerkt indien de dieren zich kortstondig niet op niet subsidiabele grond bevinden in verband met een voor de bedrijfsvoering noodzakelijke handeling, zoals het scheren of enten van de dieren, hoefverzorging, transport of het deelnemen aan educatieve programma’s. Deze handelingen moeten worden aangetoond door de aanvrager en zijn eenvoudig te verifiëren door de inspecteur; zo is het scheren van de dieren evident zichtbaar en zal voor het enten van de dieren een afspraak gepland staan met een dierenarts of een dierenarts aanwezig zijn op het bedrijf. Afhankelijk van de aard van de noodzakelijke handeling wordt met kortstondig bedoeld: in tijd niet langer dan voor de betreffende handeling gebruikelijk is.

Bepaalde bijzondere omstandigheden, zoals het weer of (kortstondige) ziekte, kan wel als overmacht gemeld worden bij RVO.nl. Deze melding moet binnen 15 werkdagen ingediend worden vanaf de dag nadat dit voor de aanvrager mogelijk is.

____ TERUG NAAR NIEUWS