Let op juiste inschrijving in Handelsregister

 

In de praktijk komt het regelmatig voor dat de inschrijving van een bedrijf in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel niet (meer) geheel juist is. Een juiste inschrijving is onder meer van belang voor leveranciers en afnemers, zodat zij weten met wie ze te maken hebben, wie bevoegd is en wie ze kunnen aanspreken voor niet-betaalde rekeningen.

Een correcte inschrijving is verder belangrijk voor de GLB-betalingen. De inschrijving bepaalt of men als actief landbouwer wordt gezien en daarmee betalingen kan aanvragen (peildatum 15 mei). Een juiste inschrijving van de bevoegdheden is van belang als men een aanvraag heeft gedaan voor toekenning van betalingsrechten uit de Nationale Reserve of de extra hectarebetaling voor jonge landbouwers. Hiervoor moet de jonge landbouwer onder meer voldoen aan de eis voor daadwerkelijke langdurige zeggenschap. RVO.nl gaat daarbij uit van de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Bij tegenstrijdigheid tussen de inschrijving in het Handelsregister en eventuele aktes is de informatie in het Handelsregister leidend.

Tot 9 juni 2018 heeft men nog de mogelijkheid om te voldoen aan de criteria voor jonge landbouwer door een (eventuele) aanpassing van de overeenkomst van samenwerking en wijziging van de inschrijving (van de bevoegdheden) in het handelsregister. De ingangsdatum van de bevoegdheden moet wel voor 15 mei liggen.

____ TERUG NAAR NIEUWS