Zijn uw grondmonsters nog actueel?

 

Bedrijven, die meedoen aan derogatie, moeten elke vier jaar hun percelen opnieuw bemonsteren. Voor het jaar 2019 zijn grondmonsters alleen geldig, indien deze na 1 februari 2015 zijn genomen.

Bemonstering voor 1 februari
De analyseresultaten moet u als onderbouwing gebruiken bij het opstellen van het bemestingsplan. Het is daarom belangrijk dat de bodembemonstering vóór 1 februari heeft plaatsgevonden en dat de analyseresultaten vóór 1 februari op uw bedrijf aanwezig zijn. Controleer daarom of nieuwe grondmonsters noodzakelijk zijn en geeft zo nodig tijdig opdracht aan de monsternemer.

Onvoldoende grondmonsters
Indien u deelneemt aan derogatie en niet beschikt over voldoende geldige grondmonsters, zal dit leiden tot intrekking van derogatie.

Grondmonsters voor fosfaatdifferentiatie
Ook voor de toepassing van fosfaatdifferentiatie moet u over voldoende geldige grondmonsters beschikken. Ook in dit geval geldt dat de grondmonsters niet ouder mogen zijn dan vier jaar. Hiervoor geldt echter als peildatum 15 mei. Voor het jaar 2019 zijn voor toepassing van fosfaatdifferentiatie grondmonsters dus alleen geldig, indien deze na 15 mei 2015 zijn genomen.

____ TERUG NAAR NIEUWS