Btw en relatiegeschenken

 

Mag je de btw over relatiegeschenken volledig aftrekken?

We merken vaak dat veel ondernemers dit lastig vinden. Want wanneer mag het wel en wanneer mag het niet. Koop je een fles wijn of een bierpakket voor je relatie, dan mag je geen btw aftrekken. Maar koop je een mooie pen dan mag het wel. Hoe zit dat nu eigenlijk?

We vroegen het aan Dennis: “Je mag de btw aftrekken als de ontvanger zelf ook voor tenminste 30% btw zou mogen aftrekken wanneer hij het zelf gekocht had. Dus koop je bijvoorbeeld een pen, dan is het aftrekbaar. De ontvanger kan namelijk zelf de btw aftrekken. Een pen is namelijk een kantoorartikel. Bij de wijn ligt het anders. Wijn heeft namelijk een sterk privévoordeel. In dat geval is de btw over de wijn als geschenk niet aftrekbaar.”

Op het moment dat je over het drempelbedrag van € 227 per persoon heengaat, dan mag je ook geen btw meer aftrekken.

Meer weten over btw? Zoek je een betrouwbare partner voor financieel en fiscaal advies, iemand die je onderneming begrijpt, financiële cijfers inkleurt en over je schouder meekijkt bij belangrijke beslissingen voor je onderneming? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag met het beantwoorden op al je vragen.

CONTACT

Samen halen we het beste uit je onderneming

#hetbestevoorjeonderneming