Hoe kom je aan jeugdige werknemers

 

Voor veel bedrijven is het lastig om geschikte medewerkers te vinden. Vooral in de techniek, bouw en ICT is er schaarste op de arbeidsmarkt. Ondertussen worden jouw deskundige werknemers ouder, dus je personeelsbestand vergrijst. Toch is er een interessante manier om aan nieuwe medewerkers te komen. Een manier waaraan vaak niet gedacht wordt, maar welke voor jou als werkgever ook nog voordelen en subsidies op kan leveren. Maar hoe kom je dan aan die nieuwe werknemers? 

De jeugd heeft de toekomst

Al jaren wordt er campagne gevoerd om jongeren enthousiast te maken voor de techniek. Samenwerken met scholen in je regio lijkt effect te hebben, in combinatie met andere ondersteunende activiteiten waarmee je zichtbaar maakt wat je als bedrijf doet. 
Stageplaatsen en leerbanen blijken interessant te zijn bij het vinden van jouw toekomstige werknemer. Interessant om te weten is dat maar liefst 80% van de leerbaanstudenten werk vindt bij het stagebedrijf. Van de studenten die een Beroepsopleidende leerweg volgen (BOL) vindt 50% werk bij zijn stagebedrijf. Ook voor duale HBO-studenten zijn er mogelijkheden. Hieruit blijkt dat voor de werkgever het aanbieden van een stageplek een goede manier is om een potentiële werknemer te werven.

De voordelen op een rijtje:

  • Voor jou als werkgever is een stage de ideale manier om een toekomstige medewerker te leren kennen en een potentiële werknemer te werven. Je bent het leerbedrijf voor de stagiaire.
  • Voor een jongere is een stage een ideale manier om in de praktijk ervaring op te doen en een opstap te maken naar een eerste baan bij jouw bedrijf.
  • Voor een student die minimaal 15 uren per week bij jou werkzaam is en een MBO-BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleiding volgt, kun jij als werkgever subsidie aanvragen. Dit kan oplopen tot € 2.500,= per jaar. Dit noemen wij de leerbaanstudenten.
  • Er zijn ook BOL-studenten, die een aantal maanden bij jou stage lopen. Een BOL-student is een jonge, leergierige werknemer. Zowel jij als werkgever als de stagiaire leren elkaar beter kennen. De student wil een positieve indruk maken voor een toekomstige referentie. Als werkgever maak je een beoordeling van zijn geschiktheid voor het werk.
  • Als de stagiaire klaar is met zijn opleiding en gaat hij bij jou werken, dan heb je als werkgever mogelijk recht op loonkostenvoordeel (LKV). 

De kansen in onze regio

In het Land van Cuijk & Noord Limburg zijn een aantal gemeenten een samenwerking aangegaan met een aantal partners om vraag en aanbod van stagiaires bij elkaar te brengen. Dit biedt mogelijkheden voor zowel werkgevers al kansen voor jongeren. Heb je interesse? Dan kan je bij het stagebureau van Land van Cuijk & Noord-Limburg (www.ervaarhet.nl) terecht. Zij bemiddelen tussen de bedrijven die stageplaatsen aanbieden en de stagiaires die een stagebedrijf zoeken.

Heb je vragen over dit onderwerp? Of heb je een andere vraag over personeel & organisatie? Neem dan contact op met Wilke Nuland-van Hasselt via wilke@meulepas.nl of 0485-470866.