Extra vergoeding voor leerwerkbedrijven in de metaal

 

Leid je een bbl-leerling in de metaal op of neem je er vóór 31 december 2020 een bbl’er aan waarvoor je recht hebt op een Leerwerkbijdrage? Voor bedrijven in de metaal stelt OOM (Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking) een extra bijdrage van €1.250 beschikbaar om het leerbedrijf in de coronacrisis extra te ondersteunen.

OOM heeft veel waardering voor de leerwerkbedrijven in het mkb-metaal. Door leerlingen op te leiden, investeren deze bedrijven niet alleen in de toekomst van het eigen bedrijf, maar ook in de toekomst van de metaalbewerking. Het niveau van de bbl-opleidingen in de metaalbewerking is hoog, net zoals het slagingspercentage. En na het behalen van het vakdiploma krijgen de leerlingen meestal een arbeidscontract aangeboden door de leerwerkbedrijven.

TAM-regeling
Het opleiden van leerlingen in het bedrijf vergt in deze crisistijd grote inspanningen. Om de leerwerkbedrijven in deze periode extra te ondersteunen, heeft OOM de Tijdelijke Additionele Maatregel (TAM) nieuw leven ingeblazen. De TAM is een eenmalige bijdrage van €1.250 bovenop de Leerwerkbijdrage, voor metaalbedrijven aangesloten bij OOM, die een bbl-leerling in dienst hebben of aannemen in de periode van 1 april tot en met 31 december 2020.
 
Beproefde maatregel
Met de TAM investeert OOM fors in de sector. Zo willen ze ervoor zorgen dat de instroom van jonge vakmensen in de metaalbewerking tijdens de komende, onzekere periode op peil blijft en de beroepspraktijkvorming van de huidige bbl-leerlingen niet in gevaar komt. De TAM is hiervoor een beproefd middel; tijdens de economische crisis in 2008 zorgde deze maatregel ervoor dat het mkb-metaal, als enige sector in Nederland, het aantal leerlingen op niveau kon houden. Daardoor had de sector veel veerkracht bij het economisch herstel.
 
Meer informatie
Heb je vragen over dit onderwerp? Of heb je een andere vraag over personeel & organisatie? Neem dan contact op met Jos Bussemaker of Wilke Nuland-van Hasselt via salaris@meulepas.nl of 0485-470866.

CONTACT