Onbenut arbeidspotentieel: Een vijver met 1,1 miljoen werkzoekenden?

 

Veel bedrijven kampen met een personeelstekort. Schiphol, de NS, horeca, winkels, het lijkt wel of iedereen roept om personeel. De vraag naar personeel is groot en het zal de komende jaren alleen maar groter worden. Wat kan je doen om aan nieuwe werknemers te komen?  

De gouden tip voor een nieuw personeelslid, meer loon dan de concurrent of een cadeau bij aanvang van het dienstverband. Volgens een onderzoek van het UWV blijkt dat er wel 27 manieren zijn om het personeelstekort op te lossen. Maar je lost het probleem niet op door harder te roepen of meer te beloven. We vissen tenslotte allemaal in dezelfde vijver. En de vijver wordt niet groter.  

Een vijver met 1,1 miljoen werkzoekenden? 

Door als werkgever te gaan vissen in een andere vijver, heb je de kans om wel aan personeel te komen. Dit is wat het onbenut arbeidspotentieel wordt genoemd. Het CBS schat het onbenut arbeidspotentieel in op 1,1 miljoen mensen. Volgens het UWV is daarvan 300.000 direct inzetbaar. Het gaat om bijvoorbeeld statushouders, kort- en langdurig werkzoekenden, mensen met een arbeidsbeperking en deeltijders die graag meer zouden willen werken. Met wat ondersteuning en begeleiding of scholing kunnen zij vrij snel aan de slag.  

Anders leren kijken 

Een schoolverlater die klaar is met het systeem, de partner van een expat, iemand met een arbeidsbeperking die met een aangepaste werkplek prima zou kunnen functioneren. Of de ouder die minder is gaan werken voor de zorg van de kinderen, maar nu weer meer uren kan maken. Allemaal voorbeelden van het onbenut arbeidspotentieel. Maar hoe bereik je deze mensen? Wilke van Nuland zegt dat het belangrijk is om ons denkpatroon te veranderen. “Denk daarbij niet in functies, maar in vaardigheden en werf daarop. Werk samen met bijvoorbeeld het UWV die kandidaten vanuit een lastige positie aan het werk helpen.”Voor sommige kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn er zelfs subsidies beschikbaar. 

Hoe implementeer je dit voor jouw bedrijf? 

Bij Meulepas & Partners adviseren we ondernemers over de mogelijkheden om het personeelstekort op te lossen. Ben je benieuwd het onbenut arbeidspotentieel hierbij een mogelijkheid biedt? Neem eens vrijblijvend contact op met onze HR-adviseur Wilke van Nuland. 

CONTACT

Samen halen we het beste uit je onderneming

#hetbestevoorjeonderneming